Probleme Fiat - Service , Foto, Forum pentru masini italiene
HOME DESPRE NOI ISTORIC FORUM GALERIE IMAGINI CONTACTATI-NE
 

Istoric Alfa Romeo

Folosita de catre doamne in mod normal pentru ocazii cotidiene , Alfa Romeo 1900 se transforma intr-o aventura cand doua femei ating cercul polar arctic intr-o Alfa 1900 in 1958.
Masinile sportive Alfa Romeo declanseaza o isterie denumita “Alfamania” iar dorinta de a avea o Alfa 1900 il atinge chiar sip e Fausto Coppi in 1952, sic and vedetele Hollywood-ului ajung in Italia viziteaza Portello unde Tyrone Power testeaza un Disco Volante iar Rita Hayworth allege un 2500 in 1950.

Noile modele sunt prezentate in avant-premiera presedintelui republicii si sunt un motiv de mandrie pentru industria italiana . In 1955 presedintele Argentinei Peron cumpara un 3500 si in 1956 regele Baldovino face o vizita la standul Alfa Romeo iar regele Hussein al Iordaniei inmaneaza premiile pilotilor dupa o cursa speciala rezervata lui "Giulietta Sprint" si organizata in Africa.

Pasiunea pentru Alfa Romeo lanseaza Clubul posesorilor in Anglia si Statele unite, acestea fiind cluburi pentru impatimitii marcii care poseda fie un model Alfa Romeo modern, fie unul de epoca.
Incepand cu 1960 sigla este facuta din plastic, iar in februarie 1961 este celebrata iesirea din fabrica a Giuliettei cu numarul 100.001 cu traditionala sticla de sampanie.
Dupa razboi in Italia si pretutindeni in lume se formeaza diverse cluburi si asociatii reunind indragostitii marcii si permitandu-le acestora sa isi impartaseasca pasiunea pentru vechile si noile Alfa Romeo. In 1962 se fondeaza la Roma Registro Italiano Alfa Romeo RIAR unde sunt inregistrate toate masinile Alfa Romeo de interes istoric.

John Belster de la Autosport descrie modelul 1750 : "... O masina tipica Alfa Romeo. Cei care sunt destul de in varsta ca sa fi visat la o astfel de masina in anii treizeci trebuie sa admita ca noul model e mai mult decat indreptatit sa poarte acelasi nume".

In 1966 Alfa Romeo lanseaza un concurs pentru gasirea unui nume potrivit pentru modelul 1600 Spider, iar un anume domn Giudobaldo Trionfi din Brescia castiga sugerand numele “Duetto” primind ca premiu un Spider.

Succesul lui “Duetto” Spider ajunge pana dincolo de ocean iar in mai 1966 trei exemplare sunt incarcate la bordul vaporului “Raffaello” pentru a fi prezentate in Statele Unite. Masina devine o vedetea de cinema in America, prin filmul “The Graduate” – “Absolventul” de Nike Nichols cu Dustin Hoffman in 1967 si in SUA se vinde o versiune “Graduate” a lui Duetto.

 

123456789

 

 

© ProblemeFiat.ro