Probleme Fiat - Service , Foto, Forum pentru masini italiene
HOME DESPRE NOI ISTORIC FORUM GALERIE IMAGINI CONTACTATI-NE
 

Istoric Alfa Romeo

Odata cu construirea fabricii ALFASUD de la Pomigliano, dispare cuvantul MILANO de pe sigla, ramanand doar cele doua simboluri milaneze, sub inscriptia ALFA ROMEO, aceasta sigla fiind prezenta si in zilele noastre.

Politia din Italia face parte din clientela loiala a companiei datorita performantelor lor sclipitoare, masinile Alfa Romeo sunt de fapt masinile ideale pentru operatiuni de urgenta precum urmaririle, blocajele si prinderea infractorilor.
Politia a alege modele diferite in cursul anilor: de la rapidul si elegantul "1900 Ti" decapotabil si pana la Giulia verde militar in anii ‘60. Aceeasi optiune ca si fortele legii o fac si alte insitutii similare din alte tari: atat fortele elvetiene, cat si cele maleziene folosesc Giulia 1.6. In Italia, Giulia inlocuieste modelul Giulietta, fiind apoi inlocuit, in anii ‘80, de modelul 75.

Un producator de automobile, o marca legendara, un microb contagios - cum spunea o campanie publicitara  de succes in 1970. Orazio Satta, directorul departamentului de proiectare de dupa razboi si pana 1974, explica intr-un interviu pe care il acordat in 1970: "Alfa Romeo nu e un simplu producator de masini: modelele lui sunt mai mult decat masinile construite in mod normal.
E un fel de maladie acest entuziasm pentru ceea ce in fond nu este decat un mijloc de transport. E un stil de viata, e o maniera foarte speciala de a concepe un vehicul motorizat, ceva ce nu poate fi definit. Elementele sale sunt precum acele parti irationale ale spiritului uman, care nu pot fi explicate cu ajutorul terminologiei logice.
E sentiment, e pasiune, lucruri care au de-a face mai degraba cu sufletul, decat cu mintea umana. Fireste, unele din aceste elemente sunt pur si simplu mecanice, fiind astfel destul de usor de identificat. Sunt concepte ce decurg din activitatea sportiva, unde excelenta e indispensabila".

 

123456789

 

 

© ProblemeFiat.ro