Probleme Fiat - Service , Foto, Forum pentru masini italiene
HOME DESPRE NOI ISTORIC FORUM GALERIE IMAGINI CONTACTATI-NE
 

Istoric Alfa Romeo

 

Alfa GT este o noua masina sport de tip Coupe utilizand o platforma derivata din cea a lui 156. Este proiectata de catre Bertone Centro Stille si releva un design original cu linii fluide care promite satisfactia unui condus sportiv pastrand tot odata traditiile marcii. Alfa GT ca si Brera sunt urmasele celebrului GTV. In 2006 Alfa Romeo introduce sistemul Torsen Q2 ca foloseste un diferential cu alunecare limitata ce distribuie cuplul intre cele doua roti permanent intr-un mod dinamic combinat cu propulsorul 1.9 JTDM care livreaza acum 170 CP, acestea fiind disponibile in echiparea Black Line.

In 2005 incepe productia noua serie de masini Alfa Romeo din care fac parte 159, Brera si noul Spider. Aceasta noua serie foloseste un sasiu imbunatatit , motoare noi cu performante ridicate fiind produse de catre Fiat in colaborare cu GM. Calitatea acestor modele este simtitor imbunatatita fata de generatiile precedente, iar impreuna cu designul absolut uimitor Alfa Romeo devine o tinta imposibil de ignorat chiar si de catre clientii fideli ai masinilor germane premium. In anul 2008 Fabricile Alfa Romeo trec printr-un proces de modificare iar modelele fabricate incepand cu 2008 folosesc un sasiu dintr-un aliaj de aluminiu iar greutataea masinilor scade cu pana la 45 kg. Raman neatinse caracterul si stilul sportiv traditional , precum si inconfundabilul temperament italian caracteristice de baza a masinilor Alfa Romeo.

Designul modelelor este realizat de catre Giorgetto Giugiaro in colaborare cu centro Stille Alfa Romeo. Vvarianta sedan al Alfei 159 este completata de o varianta SW (Sportwagon) beneficiind de un portbagaj spatios potrivit pentru toate nevoile, fara a se face vreun compromis in ceea ce priveste manevrabilitatea si performanta.

Alfa Romeo Brera a fost initial prezentata in cadrul salonului de la Geneva in 2002, fiind desenata de catre Giorgetto Giugiaro in cadrul Italdesign Giugiaro. Prototipul folosea un motor Maserati V8 care producea in jur de 400 CP, a fost un mare succes la acea vreme iar planurile de productie au fost anuntate pentru 2005.In 2008 apare versiunea limitata numita Brera S produsa in Anglia impreuna cu inginerii de la Prodrive. Alfa Romeo si Prodrive au mai colaborat si in trecut intre 1994 si 1995 in campaniile de Motorsport pentru Alfa Romeo 155 din cadrul BTTC.

Alfa Spider a avut intotdeauna un rol important in istoria Alfa Romeo incepand cu Giuletta Spider in 1950. Noul Spider este un elegant si rafinat cabrio, cu doua locuri, care, cu sarmul sau italian sportiv, se recomanda, fara nici un fel de dubii, pentru excursiile romantice in doi. Este una dintre cele mai frumoase decapotabile fabricate în ultimii ani, astfel a fost distinsă cu titlul "Cabrioletul Anului 2006". Stilistic, nu reprezintă o revoluţie, Spider fiind în linii mari o Brera decapotabilă, desenată de o echipă mixtă formată din specialiştii de la studiourile Pininfarina impreuna cu cei de la Alfa Romeo.

 

 

123456789

 

 

© ProblemeFiat.ro