Probleme Fiat - Service , Foto, Forum pentru masini italiene
HOME DESPRE NOI ISTORIC FORUM GALERIE IMAGINI CONTACTATI-NE
 

Istoric Fiat

 

1912 - 1925

Fabrica din Lingotto

In 1916 au inceput lucrarile la fabrica din Lingotto sub supravegherea lui Giacomo Matte Trucco. In acea vreme aceasta era cea mai mare fabrica din Europa, avand 5 niveluri si o pista de teste futurista pe acoperis, devenind in curand simbolul industriei automobilistice italiene. Lucrarile s-au terminat in 1922.

Intre timp Fiat si-a continuat extinderea in noi arii industriale, inclusiv in prelucrarea otelului si a cailor ferate precum si in industria energetica si in transportul public.

A fost fondata compania FIAT Lubrificanti, si a fost inaugurat primul sediu italian in Rusia. La izbucnirea razboiului, productia FIAT era dedicata aproape in totalitate aprovizionarii fortelor armate.

CRIZA POSTBELICA SI REDRESAREA

Perioada postbelica a fost marcata de transformari importante si de crize, dar a fost impulsionata de politici atente de reducere a costurilor , grupul incepand sa se redreseze in anul 1923 cand Giovanni Agnelli a fost numit Presedinte al companiei FIAT.Au fost lansate diferite modele , inclusiv prima masina cu patru locuri numita Fiat 509.

DEZVOLTAREA COMPANIEI

A fost luata decizia de incepere a productiei industriale in masa, aceasta fiind considerata singura modalitate de a reduce costurile prohibitive ale autovehiculelor. Intr-o perioada dominata de consum s-a infiintat SAVA, companie de creditare a consumatorilor care a sustinut cresterea vanzarilor auto. A fost infiintat de asemenea Institutul Financiar Industrial IFI.

Acesti ani au fost deosebit de importanti pentru cresterea interna a companiei, deoarece FIAT a lansat importante servicii sociale pentru angajati: institutii de tratament, scoli de specializare si cluburi sportive.

 

1234567

 

 

© ProblemeFiat.ro