Probleme Fiat - Service , Foto, Forum pentru masini italiene
HOME DESPRE NOI ISTORIC FORUM GALERIE IMAGINI CONTACTATI-NE
 

Istoric Fiat

 

1926 - 1938

Concentrarea pe piata interna

In anii politicii Mussolini, compania a fost fortata sa opreasca expansiunea internationala si sa se concentreze asupra pietei internei. Anii 1930 au fost marcati de o perioada de progrese exceptionale in productia de camioane si autovehicule comerciale usoare in paralel cu sectoarele aeronautic si cel al cailor ferate.

In anii 1934 si respectiv 1936 au debutat doua masini ce aveau sa schimbe infatisarea Italiei: "Balilla", supranumita si "tariful minim" datorita consumului de combustibil redus si "Topolino", cea mai mica utilitara din lume care a ramas in productie pana in 1955.

Angajamentul FIAT pentru productia in masa a fost reconfirmat in anul 1937 atunci cand s-au inceput lucrarile la constructia unei noi fabrici FIAT la Mirafiori, fiind introduse cele mai noi inovatii in organizarea industriala.

Cel de-al doilea razboi mondial

Al doilea razboi mondial a consemnat reducerea drastica a productiei de utilitare comerciale.

In anul 1945 senatorul Giovanni Agnelli a murit , iar la presedintia companiei FIAT succedandu-i Vittorio Valletta.

In anul 1948 a fost incheiata reconstructia fabricilor distruse , beneficiind si de asistenta acordata prin Planul Marshall.

Veniturile au inceput din nou sa creasca, la fel ca si numarul angajatilor.

Avantul cercetarii

Angajamentul companiei FIAT in cercetare si inovare a fost confirmat de lansarea a doua noi modele numite: FIAT 500 si FIAT 1400.Pentru prima oara in echiparea standard era inclus un sistem de incalzire si ventilare. Au avut loc activitati de cercetare si in sectoarele naval si aeronautic , prima aeronava italiana conceputa fiind G80.

 

1234567

 

 

© ProblemeFiat.ro