Probleme Fiat - Service , Foto, Forum pentru masini italiene
HOME DESPRE NOI ISTORIC FORUM GALERIE IMAGINI CONTACTATI-NE
Selenia 20K Alfa

Selenia Racing

Selenia 20k

Selenia Gold

Uleiuri Selenia

Selenia WR

DESCRIERE

Ulei de motor fabricat pe baza de componente sintetice selectionate pentru motoarele diesel aspirat si cu turbocompresor dotate cu camera de precombustie si injectie directa.
Poate fi folosit pentru orice fel de motor diesel din ultima generatie (common-rail) datorita aditivilor speciali care asigura protectia deplina a motorului si eficacitatea prelungita a dispozitivelor de supraalimentare, reduc uzura pieselor, pastreaza stratul de protectie a uleiului dintre piesele în miscare indiferent de conditiile de exploatare.CARACTERISTICA

Uleiul Selenia WR are proprietatil de curatare si dispersie care permit reducerea cantitatii de reziduuri, a produselor combustiei si a reziduurilor carbonifere si asigura functionarea optima a motorului.
Parametrii îmbunatatiti de viscozitate 5W-40 permit folosirea produsului la temperaturi extreme:
SAE 5W permite ungerea optima si pornirea motorului chiar la –35°C (este cunoscut faptul ca circa 80% din uzura motorului are loc la pornirea la rece).
SAE 40 asigura pastrarea stratului de ungere la temperatura exterioare pâna la +40°C.
În plus parametrii speciali de viscozitate SAE 5W-40 permit:
reducerea uzurii motorului
obtinerea unei puteri mai mare la roti
obtinerea unor performante mai bune ale motorului cu tacheti hidraulici
Este recomandat în special pentru motoarele JTD si common rail, care ajung la rotatii înalte si putere efectiva mare, si din aceasta cauza uleiul este suspus unor tensiuni termice si mecanice considerabile.
Ingredientele speciale si foarte bine selectionate previn oxidarea si asigura eficacitatea uleiului chiar în aceste conditii de exploatare maxima.
In motoarele, în care se racesc fundurile pistoanelor, presiunea uleiului este mentinuta la un nivel corespunzator si constant si prin aceasta se reduce temperatura si se îmbunateteste functionarea motorului.
Parametrii înalti asigura rezistenta de vâscozitate a produsului chiar la schimbari considerabile ale temperaturii.


MODUL DE FOLOSIRE
Conform recomandarilor Fiat Auto uleiul trebuie schimbat dupa 20.000 km în automobile dotate cu motor cu injectie directa si dupa 10.000 km în automobile dotate cu motor cu înjecte indirecta.

PRODUSUL RECOMANDAT DE
Fiat, Lancia, Alfa Romeo pentru zone climatice reci.

SPECIFICARE
SAE 5W40
ACEA B3
API CF
MB 229.1
VW 502/505

Turbo diesel

Selenia Performer

selenia WR

Selenia Digitech

Selenia HPX
VS Max Diesel
Paraflu Up
Tutela Extreme

 

© ProblemeFiat.ro