Probleme Fiat - Service , Foto, Forum pentru masini italiene
HOME DESPRE NOI ISTORIC FORUM GALERIE IMAGINI CONTACTATI-NE
 

Istoric Fiat

 

Inaugurarea Fiat 1899 - 1911

"Società Anonima Fabbrica Italiana Automobili Torino"

Actul de infiintare a fost semnat la 11 iulie 1899, la Palazzo Bricherasio din Torino. Giovanni Agnelli , unul din membrii consiliului s-a evidentiat in cadrul grupului de investitori prin hotararea si intuitia sa vizionara, a fost ales Director Executiv al grupului in 1902.

Prima fabrica inaugurata

Prima fabrica a companiei, a fost inaugurata pe Corso Dante in 1900, avea 150 de angajati si a produs 24 de automobile , printre care s-a evidentiat modelul 3/12 HP ce nu a fost dotat cu marche-arriarre. Emblema FIAT era ovala pe fundal albastru , a fost desenata de Biscaretti si a fost adoptata in 1904.

Primele victorii in competitiile auto

In cadrul primei editii Giro d'Italia Automobilistico , la linia de start 9 masini FIAT sunt aliniate si toate vor trece linia de sosire.

In 1902 se lanseaza modelul FIAT 24 HP, prima adevarata masina de curse FIAT, pilotata de Vincenzo Lancia, care castiga cursa pe parscurs ascendent Sassi-Superga, in timp ce Giovanni Agnelli pilotand un FIAT 8 HP a reusit un record la al doilea Giro d'Italia Automobilistico.

Expansiunea companiei

Inca de la infiintare cei de la FIAT au dovedit posesia unui simt deosebit pentru detectarea celor mai promitatoare piete, iar in 1908 se infiinteaza FIAT Automobile Co. in Statele Unite. In aceasta perioada FIAT a continuat sa se extinda, infiintand firme noi cu functiuni specifice. Productia a continuat sa creasca si a fost extinsa pentru a include vehicule comerciale, motoare navale, camioane si tramvaie.

Reinnoirea gamei

In cativa ani, compania a revolutionat complet gama de automobile si pentru prima oara in istorie pe masinile produse au fost folosite acumulatoare electrice. Atunci s-a patentat axul cardanic. In competitii FIAT a continuat sa-si adjudece victorii in competitiile sportive patentand si o serie de recorduri in domeniu.

 

1234567

 

 

© ProblemeFiat.ro