Probleme Fiat - Service , Foto, Forum pentru masini italiene
HOME DESPRE NOI ISTORIC FORUM GALERIE IMAGINI CONTACTATI-NE
 

Istoric Fiat

 

1978 - 1990

Sistemul Robogate

Anul 1978 a confirmat inca o data misiunea FIAT de inovare si automatizare a productiei cand a fost introdus "Robogate", noul sistem de asamblare robotizat.

In anul 1979 sectorul auto din Italia se constituie intr-o companie independenta numita FIAT auto S.p.A., in care se reunesc marcile FIAT, Lancia, Autobianchi, Abarth si Ferrari. In 1983 sunt achizitionate Alfa Romeo si Maserati, marci prestigioase de masini sport.

Companiile independente FIAT

Activitatile polivalente ale FIAT au fost incorporate in companii independente, infiintandu-se astfel FIAT Ferroviaria, FIAT Avio, FIAT Trattori, FIAT Engineering, Comau, Teksid, si Magneti Marelli alaturi de FIAT Auto.

FIAT Panda si FIAT Uno

Anul 1980 a fost al noului autoturism FIAT, numit Panda, desenat de Giorgetto Giugiaro si urmat doi ani mai tarziu de masina care marcheaza reinnoirea FIAT Auto numita Uno. Aceasta este o masina ce a venit cu inovatii importante pe partea electronica , in alegerea materialelor folosite, si in folosirea unui motor curat numit 1000 Fire.

FIAT Tipo

In 1989 , o noua masina de mare succes si-a facut aparitia: FIAT Tipo, care a si fost aleasa "masina anului" datorita solutiilor tehnice de avangarda pe care le asigura. O noua piatra de hotar a fost marcata prin productia acestui model in drumul companiei si anume linia de productie segmentata.

1234567

 

 

© ProblemeFiat.ro