Probleme Fiat - Service , Foto, Forum pentru masini italiene
HOME DESPRE NOI ISTORIC FORUM GALERIE IMAGINI CONTACTATI-NE
 

Istoric Alfa Romeo

 

8C Competizione a fost prezentata pentru prima oara la Frankfurt in anul 2003 si este produsa in 2007. Liniile masinii au intentia de a aminti de celebrele Alfe din anii '30 si '40 iar numele de "Competizione" face referinta la anul 1948 si catre 6C 2500 Competizione care a participat in anii 1949 si 1959 la celebra cursa Mille Miglia si a terminat pe locul 3 in ambele situatii.

Masina este produsa in serie limitata de 500 de exemplare si este foarte similara fata de conceptul initial fiind vopsita in doar 4 culori: 8C rosu, Competition rosu, negru si galben. Caroseria este facuta din fibra de carbon si montata pe un sasiu de otel, apoi este asamblata la fabrica Maserati din Modena, in Italia. Alfa Romeo va incepe productia de serie pentru varianta cabrio numita Spider avand aceleasi caracteristici ca si varianta coupe.

Foloseste o platforma si un tren de rulare Maserati modificate si un motor creat de Maserati si Ferrari de 4.7 litri cu 8 cilindri in V la 90 de grade care este asamblat de catre Ferrari. Performatele motoru pot fi sumarizate : putere maxima de 331 Kw , 450 Cp la 7000 de rotatii pe minut si un cuplu de 480 Nm la 4750 rotatii pe minut din care 80% este disponibil incepand cu 2500 rotatii pe minut. Linia rosie a turometrului incepe la 7500 rotatii si motorul este limitat la 7600 rotatii. Foloseste o cutie de viteze computerizata de tipul celor folosite in Formula 1 cu 6 trepte care poate schimba viteza in 175 de milisecunde in modul Sport. Incepand cu aceasta super masina Alfa Romeo pregateste reintoarecerea pe piata auto din Statele Unite.

Ultima creatie a celor de la Alfa Romeo se numeste Alfa Mito , iar numele reflecta originea acestei masini: "Mi" vine de la Milano (orasul unde a fost proiectata) si "to" de la Torino, acolo unde se produce. Numele i-a fost dat in urma unui sondaj de opinie, practica des intalnita in istoria marcii, iar celui care a venit cu ideea i-a fost oferita o masina. Este o masina in 3 usi incadrandu-se in categoria supermini acolo unde Alfa nu a mai avut o masina de pe vremea lui Alfa Sud in anii '70.

Foloseste o platforma comuna cu cea a lui Fiat Grande Punto, platforma creata de catre Fiat impreuna cu GM. Cel mai performant motor la ora actuala este ununl de 1400 cm cubi supra-alimentat ce produce 155 cp , motor folosit si de catre Fiat Bravo in prezent. Este o masina ce este inspirata din formele lui 8C Competizione dar la o scara mult mai mica si il are ca rival principal pe celebrul Mini produs de catre BMW. In aceeasi clasa la ora actuala se afla si noul Fiat 500. Se asteapta a fi conceputa si o varianta cabrio precum si echiparea modelului cu un motor de 1750 cm supra-alimentat pentru versiunea GTA. Astfel Alfa Romeo continua traditia GTA si reinvie celebrul motor de 1750 cm cubi folosit in trecut cu mare succes.

123456789

 

 

© ProblemeFiat.ro